Akupunktio

Akupunktio on tunnetuin hoitomuoto. Ihmisen kehossa kulkee meridiaaneiksi kutsuttuja kanavia joilla valtaosa akupisteistä sijaitsee. Näiden kautta voidaan vaikuttaa sisäelinten toimintaan ja näin ennaltaehkäistä ja hoitaa monia sairauksia. Neulat ovat steriloituja kertakäyttöisiä neuloja ja ne laitetaan hoidon mukaan. Neulat ovat ohuita ja hoito on useimmiten täysin kivutonta. Akupunktio on tehokas hoitomuoto ja hoitokertoja on normaalisti 1-4 oireista riippuen. Akupunktion voi hoitolassamme yhdistää myös perinteiseen hierontaan tai kosmeettisiin hoitoihin jos sillä niissä tapauksissa on apua. Tietyissä hoidoissa voidaan käyttää tulineulaa joka on volframista valmistettu neula joka kuumennetaan 300-400 asteeseen ja sillä käsitellään iho pikaisesti, eikä jätetä neulaa ihoon. Vaikutus menee syvälle kudoksiin ja sillä voidaan hoitaa huonoa verenkiertoa ja lihasten ja tulehdus- ja kiputiloja Tehokas hoito esimerkiksi känsiin, syyliin tai rasvapatteihin.Ravinto

Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä ravinnolla on suuri merkitys. Ihminen voi väärällä ravinnolla sairastuttaa itsensä ja ravintotottumuksia muuttamalla voi myös hoitaa oireita. Yksilöllinen, oikea ruokavalio ylläpitää terveyttä ja parantaa niin henkistä kuin fyysistä kuntoa.

Ravintoneuvonta kuuluu aina osana hoitoon. Ravintoon suhtaudutaan kiinalaisessa lääketieteessä samoin kun yrtteihin ja jokaisella ravintoaineella on omat vaikutuksensa, vaikka ne ovatkin heikompia kuin yrttien, mutta päivittäin käytettyinä vaikutus on jatkuvaa.

Ravinto on energiaa ja eri ravintoaineilla on joko laskeva, nostava tai muu vaikutus. Ravintoaineilla on myös oma energeettinen lämpötila. Jos kehossa on runsaasti kylmyyttä, pitää sitä korjata lämmittävillä ruuilla ja päinvastoin. Vuodenajat vaikuttavat myös. Talvella pitäisi syödä enemmän lämmittävää ja kesällä viilentävää ruokaa. Eri sisäelimillä on myös omat maut jotka otetaan huomioon ravintoneuvonnassa. Neuvonnassa kartoitetaan asiakkaan tila, tottumukset ja myös vuodenaika.