Ohita navigointi

Akupunktio

Kiinalaisen lääketieteen tunnetuin hoitomuoto

Akupunktiosta apua moneen vaivaan

Akupunktio on tunnetuin kiinalaisen lääketieteen hoitomuoto. Ihmisen kehossa kulkee meridiaaneiksi kutsuttuja kanavia, joilla valtaosa akupisteistä sijaitsee. Näiden kautta voidaan vaikuttaa sisäelinten toimintaan ja näin ennaltaehkäistä ja hoitaa monia sairauksia. Akupunktioneulat ovat ohuita, steriloituja kertakäyttöisiä neuloja ja ne asetellaan akupisteisiin hoidon mukaan. Akupunktio on tehokas hoitomuoto ja useimmiten täysin kivutonta. Hoitokertoja tarvitaan normaalisti 1-4 oireista riippuen.

 

Tietyissä hoidoissa voidaan käyttää tulineulaa. Volframista valmistettu neula kuumennetaan 300-400 asteeseen ja sillä käsitellään iho pikaisesti eikä jätetä neulaa ihoon. Vaikutus menee syvälle kudoksiin. Tulineulalla voidaan hoitaa huonoa verenkiertoa sekä lihasten tulehdus- ja kiputiloja. Tulineulahoito on tehokas hoito esimerkiksi känsiin, syyliin tai rasvapatteihin.

 

Tampereen Kauneusateljén Krista on koulutettu ja kokenut akupunktiohoitaja. Akupunktion voi hoitolassamme yhdistää myös perinteiseen hierontaan tai kosmeettisiin hoitoihin tehostamaan hoidon vaikutuksia.

Ravinto

Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä ravinnolla on suuri merkitys. Ihminen voi väärällä ravinnolla sairastuttaa itsensä ja ravintotottumuksia muuttamalla voi myös hoitaa oireita. Yksilöllinen, oikea ruokavalio ylläpitää terveyttä ja parantaa niin henkistä kuin fyysistä kuntoa.

 

Ravintoneuvonta kuuluu aina osana akupunktiohoitoon. Ravintoon suhtaudutaan kiinalaisessa lääketieteessä samoin kuin yrtteihin ja jokaisella ravintoaineella on omat vaikutuksensa, vaikka ne ovatkin heikompia kuin yrttien, mutta päivittäin käytettyinä vaikutus on jatkuvaa.

 

Ravinto on energiaa ja eri ravintoaineilla on joko laskeva, nostava tai muu vaikutus. Ravintoaineilla on myös oma energeettinen lämpötila. Jos kehossa on runsaasti kylmyyttä, pitää sitä korjata lämmittävillä ruuilla ja päinvastoin. Vuodenajat vaikuttavat myös. Talvella pitäisi syödä enemmän lämmittävää ja kesällä viilentävää ruokaa. Eri sisäelimillä on myös omat maut, jotka otetaan huomioon ravintoneuvonnassa. Neuvonnassa kartoitetaan asiakkaan tila, tottumukset ja myös vuodenaika.

Varaa aika
Created by